Ποιο είναι το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο;

Μπορούμε, με μια λογική εκτίμηση, να προσδιορίσουμε ποιο είναι το ασφαλέστερο μέρος στον κόσμο;

Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε το ασφαλέστερο μέρος του κόσμου, μια και η πληροφόρηση γύρω από τα υποψήφια για τον τίτλο μέρη είναι, για ευνόητους λόγους, πολύ περιορισμένη.

Αν, όμως, ψάξουμε ανάμεσα στα μέρη που είτε είναι δύσκολο να μπει κανείς είτε προσφέρουν τη μέγιστη προστασία από βόμβες, επιθέσεις τρομοκρατών κτλ., τότε υπάρχουν δυο μέρη που βρίσκονται πολύ ψηλά στη λίστα. Και τα δύο βρίσκονται στις ΗΠΑ.

Το Fort Knox θεωρείται από τους περισσότερους ειδικούς το ασφαλέστερο θησαυροφυλάκιο του κόσμου, και πολλές χώρες, εδώ και χρόνια, ασφαλίζουν εκεί πολύτιμα τιμαλφή, όπως τα διαμάντια του αγγλικού στέμματος κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο. Η οροφή και οι τοίχοι του είναι φτιαγμένοι από παχιές πλάκες γρανίτη και η πόρτα του χώρου όπου φυλάσσεται ο χρυσός ζυγίζει 20 τόνους. Για να ανοίξει, απαιτείται η παρουσία πολλών ατόμων, που το καθένα τους γνωρίζει ένα μόνο μέρος του κωδικού της κλειδαριάς.

Το NORAD, το επιχειρησιακό κέντρο της αμερικανικής αεράμυνας στα βουνά Cheyenne, έχει κατασκευαστεί για ν’ αντέξει τα πάντα – ακόμα και τη ρίψη μιας ατομικής βόμβας. Το NORAD βρίσκεται σε βάθος 600 μέτρων μέσα στο βουνό και όλες οι πτέρυγές του περιβάλλονται από ατσάλινο πλέγμα και στηρίζονται σε τεράστια ελατήρια, έτσι ώστε να μην επηρεαστούν από μια ενδεχόμενη φυσική καταστροφή ή από ρίψη βόμβας. Το NORAD έχει αυτόνομη τροφοδοσία ηλεκτρικού ρεύματος και νερού και ο αέρας καθαρίζεται από κάθε είδους ρύπους, πριν μπει στους χώρους εργασίας.

Leave your comment

Your Name: (required)

E-Mail: (required)

Website: (not required)

Authorization code from image: (required)


Message: (required)

Send comment